Skip to content

Соларни панели – евтина и предпочитана енергия

юли 25, 2012

Преди години поради високите цени, соларни панели за битови нужди се използваха много рядко. В цял квартал имаше най-много една или две къщи с поставени системи, докато сега положението е различно и хората често предпочитат този вид енергия като я използват според нуждите си (отопление, осветление, затопляне на вода и други). Освен че излиза много евтино, защото се плаща еднократно, а може да се ползва доста години, производството и не замърсява околната среда, както други технологии за използвани в индустрията. Поради тази причина все повече семейства се ориентират към получаване на електричество чрез слънцето, защото сметките стават все по непосилни за голяма част от тях, а по този начин се спестява много дори и да не включвате осветление само.

Използването на слънчева енергия в световен мащаб и повишаването на търсенето на соларни панели подтикнаха много фирми да се насочат към производството им, а други към внос, монтаж и други услуги свързани с инсталирането им. Това от своя страна доведе до понижаване на цените им и ги направи достъпни за по-голям кръг от хора. Инвестицията в този вид енергия е с много добра възвръщаемост, защото вложените средства се изплащат за кратко време. Жилището ви трябва да отговаря на някои изисквания, за да могат да се монтират системите, като ориентация според слънчевото греене, да няма засенченост и други условия, които пречат на ефективността им. Всичко това обаче е задължение на фирмата, която сте предпочели, както и да намери най-подходящото място, на което да ги постави.

Голямо предимство е, ако сте решили да си закупите соларни панели, но не разполагате с достатъчно средства, да ползвате, освен вашите финанси и кредит за енергийна ефективност, при който е възможно да се възползвате от определен процент безвъзмездно финансиране. Все повече хора кандидатстват с проекти по тази програма, която се финансира от европейския съюз, за да направят своя дом по всички изисквания за енергийна ефективност. Освен това този кредит е с по ниска лихва и няма да натовари съществено семейния ви бюджет.

Соларни панели се поставят на отдалечени сгради и вили, където няма електрозахранване от други стандартни източници като това е единствения вариант за обитателите им да ползват електричество. Голямо удобство за всички потребители е и лесната им поддръжка, която се състои само в почистване, с което може да се справи всеки, но ако това е проблем за вас фирма извършила монтажа поема и това задължение. Слънчевата енергия е неизчерпаема, за разлика от другите източници, което я прави желана и подходяща за използване.

Advertisements
Вашият коментар

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: